brouwer & stoker
bakker
Graansoorten de molenaar
home
Spelt van de bolle akkers in Liempde gecombineerd met echte Schijndelse hop; dé perfecte ingrediënten om een heerlijk Speltbier te brouwen.


Bierbrouwerij Sint Servattumus is een kleinschalige ambachtelijke brouwerij in Schijndel. De drijvende krachten achter de brouwerij zijn Toon van der Heijden en de broers Carli en Henk van den Ekart. Een gedreven drietal dat het vak van bierbrouwen vol enthousiasme uitoefend.


Brouwer Toon van der Heijden

Bierbrouwerij Sint Servattumus is in 1992 gestart zoals bijna iedere brouwer begint; vanuit de keuken. De brouwerij is in de jaren erna uitgegroeid tot een volwaardige brouwerij gespecialiseerd in het brouwen van....Speltbier.


Wilt u eens in de brouwerij komen kijken en proeven, of zelfs een dagje meehelpen? Dat kan allemaal. Kijk op de pagina 'arrangementen' voor meer informatie.


De eigenschappen van spelt maken het de brouwer niet eenvoudig. Door de stugge en harde kaf wordt het 'klaren' (= filteren door de kaf van het graan) er niet eenvoudiger op.

De karakteristieke smaak van spelt maakt dat de brouwer deze extra moeite er graag voor over heeft!

Naast het 'gewone' speltbier hebben de brouwers van Sint Servattumus niet stil gezeten! Er is nu een hele lijn Speltbieren:

  • Speltbier ENKEL
  • Speltbier DUBBEL
  • Speltbier Tripel
  • SpeltBOK
  • HONING-spelt-bier
  • SpeltWITBIER

Kijk voor meer info op www.sintservattumus.nl

...en omdat het zonde is om zomaar weg te gooien, wordt onze bostel door bakkerij Danvo in Eindhoven een lekker Bostelbrood gebakken!

web page hit counter