brouwer & stoker
bakker
Graansoorten de molenaar
home
De diverse deelnemers binnen het project GraanGoed bieden u een keur van arrangementen aan.


In het kerkdorp Olland staat een eeuwenoude voormalige boerderij “De Boelaars-Hoeve”. Het cultuurhistorische karakter van deze hoeve behouden en versterken, dat is het doel dat de eigenaar en de Stichting “De Boelaars-Hoeve” nastreven. Zo is het historische bakhuisje in ere hersteld, een heem- en kruidentuin met oude Brabantse fruitrassen aangelegd en een tentoonstelling- en ontvangstruimte ingericht.

In het oude bakhuisje kunt u deelnemen aan diverse bakarrangementen. Kijk voor meer informatie over De Boelaars-Hoeve en haar arrangementen op de website: www.deboelaarshoeve.nl


De Kerkhovense molen is een stenen stellingmolen uit 1895 en is de enige overgebleven molen in Oisterwijk (meer info op de pagina de molenaar.

Arrangementen:
In de molenwinkel kunt u - behalve op zondag - dagelijks terecht. Het is naast de plaats waar diverse meel- en streekproducten gekocht kunnen worden, ook een plaats waar u terecht kunt voor een kopje koffie met zelfgebakken kruidkoek of worstenbrood. Bij minder mooi weer kan dat binnen, maar zodra het maar even kan, worden de terrasstoelen buiten gezet.

Openingstijden:
Winkel en terras zijn geopend:
Alle dagen van de week behalve zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

De molen:
De molen is in werking (en dan zijn de bovenetages voor het publiek ook te bezoeken) op zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op afspraak met de molenaars (reserveringen@kerkhovensemolen.nl).

Bezoekadres Kerkhovense molen:
Langvennen-Oost 120, 5061 DR Oisterwijk.
Tijdens winkeltijden is de molen telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 013 - 521 25 02. Of mail naar winkel@kerkhovensemolen.nl. Bezoek ook de website van de Kerkhovense molen: www.kerkhovensemolen.nl

 


Bierbrouwerij Sint Servattumus organiseert op afspraak Bourgondische excursies in groepsverband.
U wordt ontvangen in het sfeervolle proeflokaal van de brouwerij. Onder het genot van een heerlijk glas bier krijgt u uitleg over de brouwerij, het brouwproces en natuurlijk de diverse biersoorten.
U wordt gedurende twee a drie uur op een leerzame maar ook ontspannen en vrolijke manier vermaakt. Hierbij maakt u een rondgang door de brouwerij, waarbij u natuurlijk in de gelegenheid bent uw vragen te stellen. De excursie wordt vanzelfsprekend in stijl afgesloten....in het proeflokaal.

Bel of mail voor meer informatie naar 06-19328967 (Toon). Maar kijk ook gerust op de website van de brouwerij voor extra (en actuele) informatie: www.sintservattumus.nl.

Ook voor het kopen van speltbier kunt u terecht bij de brouwerij (vooraf even bellen svp) of in diverse winkels en café's.

De Hooydonkse watermolen is een van de oudste watermolens van Nederland. De watermolen ligt in een pittoresk cultuurlandschap aan de Dommel (het watermolenlandschap).

Wilt u meer weten van de geschiedenis, de molen en de relatie met haar omgeving? U kunt de molen op afspraak bezichtigen of u kunt een rondleiding krijgen. Dit kan op afspraak, bel hiervoor naar: 040-2843259.

O ja, bij de Hooydonkse watermolen is vanzelfsprekend speltmeel te koop!

 


Stichting het Groene Woud heeft voor u een mooie fietstocht uitgezet ,gedurende deze fietstocht passeert u diverse molens waaronder de deelnemende molens van het project GraanGoed. U kunt de fietstocht kopen (à € 1,50) bij de betreffende molens en de VVV-kantoren in Oisterwijk en Oirschot. U kunt ook de folder hieronder downloaden.

web page hit counter