brouwer & stoker
bakker
Graansoorten de molenaar
home
Met het op ambachtelijke wijze bakken van brood, in bakhuisjes, houdt GraanGoed cultuurhistorie in stand. Bovendien worden er van het oergraan dagelijks heerlijke producten gemaakt.

Speltbroden, speltknackers & speltkoeken

Bakkerij Bekkers uit Nijnsel ontwikkelde door je jaren heen een breed assortiment heerlijke Speltproducten. Al deze producten zijn van 100% Speltvolkorenmeel en/of gedeelte Speltbloem.

Speltbrood
Het speltbrood van Bakkerij Bekkers wordt volgens speciaal recept gebakken, zodat het speltbrood heerlijk is én blijft. Speltproducten hebben van nature de neiging wat sneller droog te worden, maar dankzij een speciaal procédé weet Bakkerij Bekkers dit verouderingsproces te vertragen en kunt u dus langer genieten van een heerlijk speltbrood!

Speltroggebrood
Met Graangoed-spelt wordt tevens een speciaal Speltroggebrood gebakken met een heerlijk zonnepitje erop én er doorheen.

Speltknackers
De Speltknackers van Bekkers zijn gedecoreerd met zonnepitjes en lijnzaad. Een heerlijke combinatie!

Speltspeculaas
De Speltspeculaas wordt bereidt van 50% Speltvolkoren meel en 50% Speltbloem en wordt voorzien van het logo van het Groene Woud

Spelteierkoeken
Een ware traktatie voor de kinderen!

Spelt Stokbrood,
Een stukje traditioneel Frans Stokbrood bereid met 100% Spelt uit het Groene Woud

Speltpeperkoek

Een smeuïge peperkoek, gemaakt van Roggebloem & Speltmeel vermengd met Muesli.

lex bekkers

Met winkels in Nijnsel, Eindhoven, Sint Oedenrode, Schijndel, Son, Veghel en Breugel vindt het speltbrood iedere dag opnieuw haar weg naar de consument. Elke dag opnieuw een mooi sluitstuk van de 'Speltketen'! Kijk voor meer informatie ook eens op bakkerijbekkers.nl/speltbrood.

 

Brood bakken
Wie weet nog hoe vroeger brood gebakken werd? Met welke middelen en gereedschappen? Het oude bakhuisje van De Boelaars-Hoeve is weer volop in bedrijf en neemt u mee terug in vroegere tijden. U krijgt daarbij tekst en uitleg van zeer ervaren bakkers die de oude techniek nog meesterlijk beheersen. Vanzelfsprekend kunt u de broodproducten ook proeven en kopen.

Slophoser
Door De Boelaars-Hoeve wordt ook de heerlijke 'Slophoser' gebakken. De Slophoser is een variant op de alom bekende krentewegge, met 25% spelt, die het midden houdt tussen koek en brood.

De Slophoser is vernoemd naar het 'sloaphuus' (ofwel herberg) gelegen aan de Slophoosweg (tegenwoordig bekend als café 'het Groene Woud' het vroegere 'Sien Peyn'). Kijk voor meer informatie op de pagina arrangementen. Of kijk op: www.deboelaarshoeve.nl

 


Dagelijks vers Speltbroden
Brood- en banketbakker Floor van Lieshout, is één van de oudste bakkers van Tilburg. Met zes filialen in en rond Tilburg wordt ook deze regio dagelijks voorzien van heerlijke speltproducten!

Klik hier voor een overzicht van de filialen van bakkerij Floor van Lieshoud

web page hit counter